0 3 minute 9 luni

Noile ceasuri Apple încearcă să atragă utilizatorii cu noi funcţii de sănătate şi siguranţă, precum senzorii de temperatură, monitorizarea menstruaţiei şi detectarea accidentelor.

Apple Watch Series 8 are doi senzori de temperatură care pot face măsurări precise la fiecare cinci secunde. Măsurarea temperaturii va fi folosită în scopul monitorizării menstruaţiei, funcţie ale cărei date sunt criptate.

O altă noutate este detectarea accidentelor cu ajutorul senzorilor. Aceasta va rula automat doar în momentul care ceasul depistează că utilizatorul merge cu maşina, pentru a nu consuma mai multă energie decât este necesară.

Vor exista două versiuni Series 8, care vor fi lansate pe 16 septembrie. Versiunea cu GPS va costa 400 de dolari, în vreme ce cea dotată şi cu conexiune de date va fi disponibilă pentru 500 de dolari.

Cel mai ieftin ceas lansat anul acesta de Apple este Watch SE, care va costa 250 de dolari, respectiv 300 de dolari în cazul versiunii cu date mobile. Acest model nu beneficiază de un cip nou, precum Series 8, însă, va avea unele din funcţiile noi, precum detectarea accidentelor.

Marea noutate este Apple Watch Ultra. Construit din titan, acesta este promovat ca un ceas robust, care poate fi folosit în condiţii extreme. La 49 de milimetri, acesta este şi semnificativ mai mare decât restul modelelor.

Apple spune că modelul Ultra are cel mai precis GPS şi că acesta este folosit pentru a crea un istoric al deplasării, care poate fi refăcut în cazul în care utilizatorul se rătăceşte. Bateria ar trebui să ţină 36 de ore şi să ajungă chiar la 60 de ore cu ajutorul unui nou mod de reducere a consumului de energie.

Acest model va putea monitoriza o serie întreagă de noi activităţi. Apple a pus accent în prezentare pe scufundările recreative (scuba diving) arătând atât cum poate fi monitorizată scufundarea, ci şi că ceasul rezistă la mari adâncimi.

Apple Watch Ultra va fi disponibil din 23 septembrie şi va costa 800 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *