0 3 minute 11 luni

Holdingul African Industries Group a preluat World Class România, care are o reţea de 41 de centre de fitness, grupul AIG intrând astfel pe segmentul sănătate şi wellness.

”Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group (AIG), care este prezent în România prin investiţii în agricultură, distribuţie de echipamente agricole şi în domeniul imobiliar, în preluarea reţelei de fitness World Class România de la fondul de investiţii polonez Resource Partners. Tranzacţia a fost semnată în aprilie 2022 şi a fost finalizată în data de 15 iulie, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare”, anunţă Deloitte România.

Preluarea reţelei de 41 de centre de fitness reprezintă intrarea AIG pe segmentul sănătate şi wellness.

„Aceasta este a doua tranzacţie pentru care colaborăm cu Deloitte, după cea în care am preluat fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management, precum şi Thames Farming Enterprises, compania ce deţine cele patru ferme. De această dată, proiectul s-a derulat în două faze, ambele necesitând demersuri de due diligence şi de negociere, iar echipa internaţională a Deloitte a fost alături de noi tot timpul, implicată în totalitate, şi a dat dovadă de flexibilitate prin modul în care a răspuns numeroaselor schimbări care au apărut pe parcursului celor aproape opt luni de colaborare”, a declarat Alexandru Rusu, director financiar Europa Centrală şi de Est, African Industries Group.

Cu o echipă de 50 de experţi, Deloitte este unul dintre cei mai importanţi furnizori din România de servicii de consultanţă financiară pentru companii locale şi multinaţionale din mediul privat şi din cel public. În 2021, echipa de consultanţă financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

În 2022, printre tranzacţiile şi finanţările recente în care a fost implicată echipa Deloitte România se numără preluarea de către Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de izolare din lume, a fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat, obţinerea de către Romgaz a unui credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, achiziţionarea Capital Financial Services, care operează sub brandul Twispay, de către Elrond Network.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *