0 5 minute 4 ani

În 2019 am cam rămas în urmă cu testele de pantofi de alergare FitReport.ro. Promitem că remediem această problemă în 2020. Deja în acest an am alergat cu noii Nike Pegasus 36 pentru a redescoperi gama preferată de pantofi de alergare.

Nike Air Zoom Pegasus 36 vine cu modificări minore față de 35. Dar noutatea importantă este că are și variantă de trial. Fideli din fire, noi am cumpărat varianta de asfalt. Pegasus 36 vine cu schimbări la nivel de design. Swoosh-ul este întrerupt de talpa Zoom Air. Talpa Nike Zoom Air primește în zona din spate o proeminență care permite alergătorului să nu se stropească pe timp de ploaie. În același timp, în zona călcâiului, capătul pantofului este ușor curbat pentru a evita orice tip de bătătură sau disconfort. Limba s-a subțiat, făcând pantoful să se simtă mai confortabil decât Pegasus 35 la alergările pe distanțe mai lungi. Nike oferă o amortizare destul de bună pentru acest pantof, dar și suport și răspuns mai bun. Partea de sus primește un Flymesh updatat care asigură o ventilare mai bună.
Sistemul Flywire fixează piciorul mai bine, dar și limba este acum fixată și mai bine. Practic încă de când îl încalți, pantoful se mulează perfect pe picior, într-un mod în care o fac și modelele cu Flyknit. Pantoful este foarte confortabil, oferă o susținere destul de bună, dar și posibilitatea de a alerga la viteze mai mari. Are destul de multe suprafețe reflectorizate care te fac vizibil și pe timp de noapte. Noi l-am luat pe culoarea galben-verziu, pentru un plus de vizibilitate.
Nike Pegasus 36 Men are talpa Air Zoom care este mai zveltă și mai ușoară decât Lunarlon. Este mai responsivă la deformare și returnează mai multă energie. Față de talpa React, nu oferă la fel de mult răspuns activ. Totuși, rămâne soluția noastră preferată de la Nike pentru alergare. Suportul oferit piciorului de gama Pegasus este neutru, iar acest pantof este mai potrivit celor care au deja ceva experiență în alergare. Acum talpa are striații mai proeminente care ajută foarte mult la alergarea pe zăpadă. Combinația dintre spuma Midsole și tehnologia Zoom Air din călcâi permite o experiență destul de confortabilă în timpul alergării.
Partea de sus se numește Flymesh. Talpa Cushlon amortizează foarte bine. Sistemul Flywire s-a adaptat formatului piciorului și următoarele alergări au fost foarte confortabile. Nike-ul acesta este mai rapid, datorita greutății reduse, dar și a energiei returnate de Cushlon în alergare. Pentru o priză mai bună pe timpul alergării, pe suprafața tălpii sunt niște elemente numite Blown Rubber Crash Rails.
Acesta este un pantof cu care am făcut deja 30 de kilometri de alergare într-o lună. Aproape jumătate dintre aceștia au fost făcuți pe bandă, la sală, chiar în comparație cu alte modele Nike. Rezultatul: Nike Air Zoom Pegasus 36 este un model foarte confortabil, iar modificările îl fac și mai arătos decât precedentele modele. Îl recomandăm celor care își doresc un pantof de alergare pentru pronație neutră. Poate fi folosit pe distanțe lungi, dar și la competiții. Pegasus este un model pe care îl vedem din ce în ce mai mult la alergătorii profesioniști, iar talpa Zoom este bază pentru multe modele de performanță pe care le vedem la maratoniști.


Marca NIKE
Model Air ZOOM Pegasus 36
Tip Pantof alergare/neutral
Greutate 280 grame
Drop: 10 mm
Tehnologii: Flymesh, Flywire, AirZoom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *