0 3 minute 4 ani

A început toamna și o dată cu ea vine și sezonul competițiilor destinate amatorilor și semiprofesioniștilor. Cum, de multe ori refacerea după efort nu este ușoară ne-am gândit să vă ajutăm, împreună cu Boiron, să găsiți soluții care vă țin în formă și neobosiți.

„Dacă facem sport la un anumit nivel nu prea putem fără suplimente, am și eu pacienți care sunt adepți ai stilului puritan și încearcă să își extraga substanțele necesare din banane, arahide. O spun ca medic sportiv: nu prea merge” ne spune specialistul nostru, Dr. Alin Popescu.
Partea cea mai complicată este legată de pierderea magneziului. Se pare că Mg este cel mai pierdut mineral din ultima sută de ani din procesarea alimentelor. De exemplu, la făina integrală cînd o transformi în albă, pierzi 85% din magneziu.
Ca principiu este foarte importantă hrana, dar nici suplimentele nu trebuiesc neglijate. Pentru un om care trece de un anumit nivel sunt o necesitate.
Dacă antrenorul sau medicul sportiv observă necesitatea, puteți urma tratamente cu suplimente și aminoacizi.
Aminoacizii sunt substanțe organice și elemente de formare a proteinelor și mușchilor. Putem distinge 22 de aminoacizi care pot fi împărțiți în 2 categorii: esențiali și neesențiali. Aminoacizii esențiali nu pot fi sintetizați de către organism și prin urmare trebuie obținuți din alimentație sau din suplimente nutritive. În categoria aminoacizilor esențiali includem: metionină, lizină, leucină, valină și izoleucina. Aminoacizii neesențiali pot fi sintetizați de organismul uman din alimentație, dar, sunt la fel de importanți precum aminoacizii esențiali. Aminoacizii neesențiali sunt: alanina, acid aspartic, glicina, glutamina sau arginina.
BCAA (branched-chain amino acid) – sunt aminoacizi cu catenă ramificată – leucină, izoleucină și valină. De asemenea, aceștia sunt cei mai importanți aminoacizi esențiali anabolici și anti-catabolici care asigură sinteza proteinelor pentru creșterea masei musculare și regenerarea țesutului muscular.
Dacă se intervine cu un asemenea tratament, este nevoie să intrați într-o zonă bună de hidratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *