0 4 minute 4 ani

Partea de recuperarea de imediat de după un accident este în mare parte asemănătoare cu cea a omului normal, dar că sportivul, de la un anumit moment poate să ardă etape: poate să stea mai mult în sala de kinetoterapie, poate să se ducă și sâmbăta sau duminica la ședințele de recuperare.

„După părerea mea, un om activ câștigă la recuperare 2 sau 3 săptămâni față de un om sedentar pe același tip de leziune. Fibra musculară a sportivilor se recuperează mai repede.
Momentul cel mai dificil este cel al reintrării în efort. Unii sportivi tind să se ducă direct după recuperare spre ceva ce chiar cere efort susținut, gen, un semimaraton. De aceea, eu cer ca înainte de intrarea în efort, sportivul să facă o reexaminare, ca să avem un rezultat scris care să îmi confirme că totul este ok.
Acest lucru se aplică și în cazul sportivilor amatori care sunt presați de un timing al calendarului competițiilor la care vor să participe” ne sfătuiește Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă și Medic coordonator al FRRugby.

Apa minerală naturală Stânceni, o alternativă recomandată de hidratare
Izvorând din inima munților Călimani, munți de natură vulcanică, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu, oferind o hidratare optimă și susținând buna funcționare a organismului. Calitatea şi compoziţia apei alese pentru hidratare în antrenamentul sportiv sunt esenţiale. Stânceni, apa minerală naturală sodică, propune practicanţilor de sport şi persoanelor active o soluţie adecvată pentru hidratarea după antrenament. Compoziţia apei Stânceni este echilibrată în săruri minerale naturale necesare în procesul de hidratare obligatoriu în cadrul unui antrenament sportiv. Aportul suficient de apă carbogazificată Stânceni, bogată în săruri de calciu (103,8 mg/L), magneziu (49,4 mg/L) şi sodiu (249,5 mg/L) este ideal după antrenament pentru menţinerea echilibrului hidric al organismului şi pentru creşterea calităţii efortului fizic.
Izvoarele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani.
Juriul concursului „Mineral Water Challenge – International Mineral Water Awards”, ce a avut loc in Portugalia, în anul 2015, a acordat „Medalia de Aur” apei minerale naturale carbogazificate Stânceni. Cu un scor de 97 de puncte, din maximul de 100, apa minerală Stânceni a reușit să se plaseze în fruntea clasamentului, surclasând cele 175 de ape minerale înscrise.
Ca o confirmare în plus, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni 2 litri a primit distincția Gold Award în cadrul renumitei competiții internaționale World Selection 2019, organizată de Monde Selection Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *