0 3 minute 6 ani

Manifestările lipsei de magneziu sunt de multe ori silențioase. Cu toate acestea, practicarea regulată a unui sport poate crea o lipsă de magneziu. Magneziul este esențial pentru menținerea producerii de energie.

Efortul generează o pierdere de magneziu aproape inevitabilă, iar lipsa de magneziu duce la slăbiciunea musculară.

Pentru regăsirea și păstrarea echilibrului, se poate recomanda un aport de magneziu. Magnesium 300+ aduce un aport de 300 mg de magneziu pe zi, prin prezenţa a 2 săruri de magneziu, care asigură cea mai bună toleranţă digestivă şi o asimilare optimă.
Acesta conține complexul de vitamine B, care contribuie la dimiunarea oboselii şi la menţinerea normală a funcţiilor neurologică şi psihologică. În plus, conţine vitamina E şi seleniu, cu efect antioxidant.
Este recomandat tuturor persoane active sau care practică sport în mod regulat, dar și persoanelor obosite, stresate, aflate în perioadă de examene sau surmenaj intens.
“Magneziul este o substanță minerală cu rol esential în buna funcționare a organismului uman. El este implicat în peste 300 de procese metabolice cu rol direct sau în calitate de cofactor enzimatic, contribuind în mod determinant, alături de Vitamina D, la procesul de dezvoltare și mineralizare osoasă, la contracția musculară fiziologică, cu rol în metabolismul fosfo-calcic. În natură, el se găsește în semințe și fructe oleaginoase și în plante verzi, însă biodisponibilitatea este relativ redusă, fiind afectată, prin comparație cu același transportor, de un aport crescut de calciu sau de un aport crescut de grăsimi, cu acesta din urmă formand, la nivel intestinal, săruri care nu pot fi absorbite eficient. Este bine cunoscut rolul Magneziului în fiziologia relaxarii neuro-musculare, în ameliorarea stresului, anxietății. O dietă săracă în magneziu se poate asocia cu atacuri de panică, stres neuro-psihic important, senzație de oboseală permanentă și chiar dureri articulare. Nu trebuie neglijat nici efectul asupra aparatului digestiv. Magneziu 300 plus de la Boiron aduce o combinație adecvată și un aport de vitamine – tot complexul de vitamine B, vitamina E și Seleniu, cu un efect benefic în combaterea oboselii, diminuarea stres-ului și echilibrarea funcțiilor psihologice și neurologice ale organismului, iar datorită Seleniului are un efect oxido-reducător foarte bun. De asemenea, aceasta combinație, asociată cu modul de prezentare asigură o biodisponibilitate foarte bună a tuturor componentelor. Asocierea cu vitaminele din grupul B contribuie la îmbunătățirea contractilității musculare dar și a mobilității articulare,» ne-a spus Medic PR. Asis.Universitar UMF Carol Davila – Mirela Pavelescu (Pediatrie – Alergologie Sp.Gr. Alexandrescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *