0 2 minute 9 luni

Angajaţii vor putea beneficia de abonamente pentru sport, dar şi programe de recuperare medicală din partea firmelor unde lucrează – prevede o iniţiativă legislativă adoptată săptămâna aceasta în Parlament.

Proiectul de lege completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scopul de întreţinere, profilactic sau terapeutic. Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an, se arată într-un comunicat trimis redacției.

De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariaţii, cât şi cei care au venituri din activităţi independente.

Conform ultimului raport al Comisiei Europene din 2021 privind profilul de ţară, speranţa de viaţă în România rămâne printre cele mai scăzute din UE, cu aproape 6 ani sub media UE. Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, care includ îndeosebi activitatea fizică scăzută – alături de factori precum consumul de tutun, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool – pe lângă factorii de mediu, cum ar fi poluarea atmosferică, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *