0 4 minute 2 ani

Deoarece mulți dintre voi nu acordă foarte multă atenție acestui aspect. FitReport.ro, împreună cu Boiron va sfătuiește cum să va protejați ochii chiar și când faceți sport outdoor în sezonul rece.


Ne apropiem de cel mai rece anotimp al anului și nu trebuie să uităm că protejarea ochilor este esențială chiar și acum. Fie că este vorba de o simplă alergare sau practici un sport de sezon, atunci când ești înconjurat de zăpadă, ochii tăi trebuie să dispună de protecție împotriva luminii intense reflectată de această. Iar acest lucru este la fel de important că vara când trebuie să va protejați ochii de expunere directă la razele soarelui.
În sezonul rece, organismul uman este supus unui stres continuu cauzat de temperaturile scăzute, umiditate, vânt și soare. Pentru a te putea bucură în siguranță de peisajele minunate acoperite de zăpadă, trebuie să îți ferești vederea de radiațiile UV. Lumina solară este esențială pentru viață, însă prin expuneri repetate și inconștiente, această poate fi periculoasă pentru sănătate.
Nu mulți dintre noi ținem cont că și ochii au nevoie de protecție atunci când ne expunem la soare, indiferent de anotimp.
Ultravioletele sunt principalul inamic al vederii, cea mai frecvanta problema oculară fiind arsura corneeană , cunoscută că fotokeratita sau oftalmia zăpezii, această apărând în urmă expunerii neprotejate la razele soarelui reflectate de zăpadă. Această se manifestă prin durere oculară, senzație de arsura, ochi roșii, sensibilitate la lumina, vedere încețoșată, ochi umflați, reflexii și halouri în câmpul vizual. Din fericire, ne putem proteja ușor vederea cu ajutorul unei perechi de ochelari de soare alese corect. Pentru iarnă este obligatoriu să ai o pereche de ochelari de soare UV și pe cât posibil, polarizati. Sunt recomandate perechile de ochelari cu reflexie sau cu lentile închise la culoare pentru zile cu soare puternic și ochelari cu lentile în nuanțe pastelate pentru zilele în care soarele își face mai greu loc printre nori.
Sunt foarte multe soluții pe piață și au apărut chiar ochelari pentru alergători, bicicliști sau, dacă nu vreți să faceți o investiție prea mare, puteți să folosiți niște lentile heliomate pe niște rame sport de zi cu zi.
Despre Boiron
BOIRON este prezent în România din anul 2000 iar anul acesta marchează 19 ani de existenţă. Filiala din România vinde în prezent mai mult de 20 de medicamente, printre care Oscillococcinum, medicament homeopatic, distribuit în prezent în aproape 60 de țări la care se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supravegherea farmaciştilor. Unele suplimente precum Magnesium 300 și extractele de Arnica sunt folosite chiar și de cei care fac efort fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *