FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru noi a fost un an destul de plin, am participat la competiții interne cât și externe, dar am testat mai puțini pantofi de alergare în acest an. Cu speranța că în 2020 vom avea timp și disponibilitate pentru mai multe teste, am compilat un top 5 al acestui an. Înainte de toate să știți că este un top al preferințelor personale, iar pentru alegerea perechii potrivite trebuie să ne întrebați și o să vă direcționăm către o pereche potrivită.

UA HOVR PHANTOM SE
  1. Under Armour HOVR Phantom SE

I-am luat, ne-au plăcut, am alergat cu ei în Lyon, Constanța și București. Modelul este pe primul loc pentru că tehnologia modernă își face loc și în alergarea noastră de zi cu zi, de data această sub forma unui chip cu conectivitate bluetooth care ne monitorizează alergarea. Am încercat chip-ul la Sonic 2, iar acum și la HOVR Phantom SE.
Am alergat cu acești pantofi peste 25 kilometri în short runs cuprinse între 5 și 7 kilometri. Ca toate modelele UA pe care le-am testat, HOVR Phantom SE s-au simțit extrem de bine încă de la prima încălțare și primul kilometru. Am avut atât de mare încredere în produs, încârt prima alergare cu pantofii a fost cursa de la Lyon.
Partea de plastic care susține glezna a fost integrată foarte bine în pantof, iar pe asfalt, talpa amortizează foarte datorită tehnologiei HOVR. La prima generație HOVR Phantom, am folosit pantofii doar ca modele fashion, arătau foarte bine… Acum HOVR Phantom SE arată și mai bine, dar par și mai înclinați spre alergare. De fapt este cel mai frumos pantof cu care am alergat în acest an.

adidas UltraBoost 19

2. adidas Ultraboost 19
I-am luat destul de târziu și până să scriem un test cu ei, a apărut modelul Ultraboost 20. Probabil că îl vom testa pe acela în anul următor. Talpa Boost nu poate dezamăgi niciodată, este confortabilă și asigură o amortizare foarte bună. Ultraboost 19 au și o parte de sus mai bună, prinzând perfect piciorut. Experiența cu acest model este una mult îmbunătățită față de precedentul model.


Reebok FloatRide 6000

3. Reebok FloatRide 6000
Reebok FloatRide 6000 este primul model cu Ultraknit 3-D pentru un mai mare confort.
Talpa oferă o amortizare foarte bună și pare făcută dintr-un material asemănător cu Boostul de la adidas. De fapt. e logic, având în vedere că cele două mărci sunt împreună în același grup. Noi am perceput Reebok FloatRide 6000 ca pe o pereche pe care o să o folosim la temperaturi ridicate și în condiții de asfalt uscat, dar și umed. Ca orice pereche Reebok, trece și la antrenamentele de la sala, dar și la sesiuni de intervale sau urcări de pante.
Pantoful arată foarte bine are o siluetă zveltă, iar modelul de knit 3D chiar este o inovație. Pe asfalt, talpa amortizează bine, dar asigură o prindere foarte bună de asfalt. Talpa are o spumă moale și o construcție interesantă care favorizează aderența.

THE NORTH FACE ROVERETO

4. The North Face Rovereto
Era și timpul să includem în top o pereche de pantofi de alergare de trial. Până să renunțăm la Salomon nu îi credeam pe cei care spuneau că The North Face sunt mult mai buni. Da! Rovereto vin cu un concept mai bun, sunt mai confortabili și asigură o aderență mai bună. De asemenea, pot dacă aveți vreo urgență și trebuie să rămâneți încălțați cu ei și după alergare, nu trebuie să vă faceți griji că arătați ca și cum abia ați coborât de pe vârfuri (cum este cazul unor Speedcross).
Am alergat cu acest model și vom mai alerga și anul viitor. Tot atunci vom acorda o șansă și unui model La Sportiva.

UA HOVR SONIC 2

5. Under Armour HOVR Sonic 2
UNDER ARMOUR HOVR Sonic 2 mai ales este un must have pentru alergătorii care doresc o experiență demnă de anul 2019 prin conectarea pantofului la aplicația MapMyRun. Pantoful este foarte flexibil datorită spumei folosite la crearea tălpii. În partea de contact cu suprafața pe care alergi sunt niște părti din cauciuc. Acestea sunt plasate cu scop anti-aderent, dar pe suprafețe umede nu sunt atât de eficiente.
Partea de sus a pantofului este una dintre cele mai confortabile întâlnite până acum la pantofii de alergare pe care i-am încercat. Pantofii sunt destul de moderni și din punct de vedere al designului, acum logoul UA este prezent pe partea exterioară a pantofului. Materialul de sus permite piciorului să respire foarte bine, dar pe ploaie se udă foarte repede. Ca o concluzie, sunt pantofii noștri preferați pentru alergare vara.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema