FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Stânceni vă oferă o serie de sfaturi pentru sănătatea voastră în colaborare cu Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă și Medic coordonator al FRRugby. Cum am stabilit deja că hidratarea este foarte importantă, acum vă arătăm și ce trebuie să urmăriți când alegeți apa potrivită hidratării dvs.

Caracteristicile Stânceni
Izvorând din inima munților Călimani, munți de natură vulcanică, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu, oferind o hidratare optimă și susținând buna funcționare a organismului. Calitatea şi compoziţia apei alese pentru hidratare în antrenamentul sportiv sunt esenţiale. Stânceni, apa minerală naturală sodică, propune practicanţilor de sport şi persoanelor active o soluţie adecvată pentru hidratarea după antrenament. Compoziţia apei Stânceni este echilibrată în săruri minerale naturale necesare în procesul de hidratare obligatoriu în cadrul unui antrenament sportiv. Aportul suficient de apă carbogazificată Stânceni, bogată în săruri de calciu (103,8 mg/L), magneziu (49,4 mg/L) şi sodiu (249,5 mg/L) este ideal după antrenament pentru menţinerea echilibrului hidric al organismului şi pentru creşterea calităţii efortului fizic.
5 electroliți esențiali
„Ceea este foarte important de înțeles este că noi avem 5 electroliți esențiali: este vorba despre sodiu, magneziu, potasiu, clor și calciu. Aceștia sunt foarte importanți pentru sportivi.
În momentul în care folosești o apă plată trebuie să te uiți la cele 5 minerale testate. Dacă ar fi să le aleg și dintre acestea pe cele mai importante 3, acestea ar fi sodiul, potasiul și magneziul” ne spune Dr. Alin Popescu, Medic Primar Medicină Sportivă și Medic coordonator al FRRugby.
Necesarul pentru fiecare dintre ele se poate lua prin diverse metode, fiecare având particularități. Dr. Alin Popescu ne spune: „Dacă eu consider că necesarul de sodiu se poate lua din apă și alimente, nu același lucru se poate întâmpla și cu magneziul. De aceea și piața de magneziu este enormă. Mai este și un alt aspect, ar trebuisă faceți analize de sânge pentru a vedea valoarea lor în sânge”.
Când facem sport, trebuie să fim atenți și la balanța hidrică. Adică cât lichid bem și cât pierdem. Prin transpirație nu putem monitoriza, dar putem vedea câte lichide se elimină prin urină. Tot prin balanța hidrică putem să avem informație și despre aceste minerale esențiale.


Apa minerală naturală Stânceni, o alternativă recomandată de hidratare
Izvoarele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani.
Juriul concursului „Mineral Water Challenge – International Mineral Water Awards”, ce a avut loc in Portugalia, în anul 2015, a acordat „Medalia de Aur” apei minerale naturale carbogazificate Stânceni. Cu un scor de 97 de puncte, din maximul de 100, apa minerală Stânceni a reușit să se plaseze în fruntea clasamentului, surclasând cele 175 de ape minerale înscrise.
Ca o confirmare în plus, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni 2 litri a primit distincția Gold Award în cadrul renumitei competiții internaționale World Selection 2019, organizată de Monde Selection Belgia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema