FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La invitația Boiron am participat la ediția a 10-a aniversară Run in Lyon. Acesta este cel mai important eveniment de alergare din Lyon, iar cursa de 10 km este cea mai populară, adunând aproape 30.000 de oameni la start.


Startul se face în valuri, iar alergătorii sunt numeroși la cursa care a făcut evenimentul Run in Lyon celebru. Numeroși sponsori din Franța sprijină evenimentul. Printre aceștia: Boiron, Air France, Alptis, etc.
Ajunsă la ediția aniversară de 10 ani, competiția se adresează tuturor tipurilor de alergători: celor care vor să alerge 10 km, un semimaraton, un maraton sau care vor să facă o echipă de ștafetă. Conform informațiilor puse la dispoziție de organizatori, 46% dintre cei înscriși sunt femei.
Orașul Lyon conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, și anume cartierul Vieux Lyon, colina Fourvière, colina Croix-Rousse, cu o suprafață de 500 hectare, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanității al UNESCO, din 1998. Din punct de vedere al importanței, este al doilea oraș din Franța și unul dintre cele mai importante din Europa.
Orașul este superb, atmosfera la fel. Este o foarte mare diferență între cum vedem noi astfel de competiții sportive și cum le văd francezii. Ultimul kilometrul, cel care ne ducea în Place Bellecour, a fost și cel mai frumos, în zona Vechiului Lyon, dar și pe podul care ducea spre zona peninsulă lumea aclama toți atleții. Atmosfera de pe ultimii 2 kilometri de pe pietonala principală a Lyon-ului și din Place Bellecour a fost una de sărbătoare, iar de atmosferă m-am bucurat mai mult decât de medalia primită pentru terminarea cursei.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema