FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zâmbetele copiilor sunt cele mai importante. La acest lucru s-a gândit și Omeoart, Asociatia Culturala Boiron când a participat alaturi de alte companii private la proiectul amplu de renovare de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC). La solicitarea de sustinere pentru renovare, utilare si echipare a sectiei de pediatrie Omeoart, Asociatia Culturala BOIRON a raspuns prezent cu certitudinea ca arta bucura, vindeca si influenteaza stari.

Astfel, în perioada mai – septembrie 2019, alături de alte companii din domenii diverse, Boiron a contribuit la renovarea și modernizarea zonei de izolare a secției de primiri urgențe a unei unități spitalicești care avea nevoie de suport.
Proiectul a presupus renovarea si echiparea câtorva rezerve situate în imediata vecinătate a compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului de Pediatrie, mai exact zona de Izolare I.
Medicii din spital spun că au reușit să renoveze întreaga secție cu fonduri primite de la companii private. Acum, toată munca lor se mai simplifică puțin.
În mai puțin de două săptămâni lucrările vor fi încheiate. Secția a fost dotată și renovată, iar micuții pacienți vor avea parte de o surpriză colorată încă de la intrare.
Anul viitor, Boiron alături de alte companii speră să reușească să se implice și în proiectul de renovare a CPU.
Omeoart (https://www.omeoart.org/) s-a nascut în 2001 în Italia din dorința de a crea un dialog între artă și homeopatie.
Pentru că, așa cum spunea Christian Boiron, “Arta este cel mai bun medicament împotriva intoleranței și modul cel mai discret și incisiv de a explora inexplorabilul”. Povestea Omeoart de la începuturi a avut drept scop strângerea de fonduri din vânzarea operelor de artă create de copii, fonduri pe care să le investească într-o secție a unui spital de oncologie din Roma. Cu timpul, Omeoart a reusit să creeze un întreg ambient nou într-un spital pentru copiii care suferă de cancer și de alte boli care necesită spitalizare pe termen lung.
Astăzi, Omeoart călătorește în întreaga lume. În România a ajuns după ce anul acesta a vizitat Africa sau NASA.
Pictorul asociației Omeoart, Asociația Culturală BOIRON, care s-a aflat săptămâna aceasta de luni până miercuri la București se numeste Gregorio Mancino.
Gregorio Mancino, fondator al Movimentart (artă în mișcare), oferă momente caritabile epice în întreaga lume. Obiectivele sale privesc pictura în: spitale, case pentru bătrâni sau grădinite și școli.
De mulți ani își pune talentul în scopuri caritabile și umanitare. Implicat activ pentru TELETHON în Italia și purtător de cuvânt al UNICEF, caută întotdeauna acel fir numit dragoste care unește totul și pe toata lumea.
Artistul Mancino are la activ 23 spitale pictate în lume, 42 școli, 6 gări, 4 penitenciare, cea mai mare inimă mobilă a LUMII cu Boiron în Piața Domului din Milano în 2014 (au participat 3.000 de persoane), 250 prezente în Italia alături de alți artiști.
Luna septembrie 2019 l-a găsit pe pictor în București unde a promis că va reveni.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema