FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La începutul lunii octombrie, mai precis pe 6 octombrie 2019 voi participa la maratonul de la Lyon, sponsorizat de Boiron.

Lyon este un oraș în Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Auverge-Ron-Alpi.
Orașul conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, și anume cartierul Vieux Lyon, colina Fourvière, colina Croix-Rousse, cu o suprafață de 500 hectare, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanității al UNESCO, din 1998. Din punct de vedere al importanței, este al doilea oraș din Franța și unul dintre cele mai importante din Europa.

Împreună cu ceilalți alergători trecem prin centrul vechi al orașului, am văzut Saône și Rhône, dar am și marcat o premieră în alergările mele: 2 km printr-un tunel. Sub conceptul Run in, cei din Franța organizează 4 competiții în 4 orașe importante și frumoase: Run in Lyon, Run In MarseilleRun In Mont Saint-MichelRun In Reims.
Orașul este superb, atmosfera la fel. Este o foarte mare diferență între cum vedem noi astfel de competiții sportive și cum le văd francezii. Ultimul kilometrul, cel care ne ducea în Place Bellecour, a fost și cel mai frumos, în zona Vechiului Lyon, dar și pe podul care ducea spre zona peninsulă lumea aclama toți atleții. Atmosfera din Place Bellecour este fost una de sărbătoare, iar de atmosferă te bucuri mai mult decât de cursa în sine.

BOIRON este prezent în România din anul 2000 iar anul acesta marchează 19 ani de existenţă. Filiala din România vinde în prezent mai mult de 20 de medicamente. Unele suplimente precum Magnesium 300 și extractele de Arnica sunt folosite chiar și de cei care fac efort fizic.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema