FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Nike Pegasus au ajuns la o nouă generație și au sosit încă de la lansare la testele FitReport.ro. Deși a fost toamnă spre iarnă, am alergat cu noii Nike Pegasus 35 pentru a redescoperi gama preferată de pantofi de alergare.


Nike Air Zoom Pegasus 35 vine cu un upgrade serios, talpa Nike Zoom Air primește în zona din spate o proeminență care permite alergătorului să nu se stropească pe timp de ploaie. În același timp, în zona călcâiului, capătul pantofului este ușor curbat pentru a evita orice tip de bătătură sau disconfort. Nike promite amortizare mai bună pentru acest pantof, dar și suport și răspuns mai bun. Partea de sus primește un Flymesh updatat care asigură o ventilare mai bună.
Față de Pegasus 34, Pegasus 35 vine cu modificări notabile. Sistemul Flywire fixează piciorul mai bine, dar și limba este acum fixată și mai bine. Practic încă de când îl încalți, pantoful se mulează perfect pe picior, într-un mod în care o fac și modelele cu Flyknit. Pantoful este foarte confortabil, oferă o susținere destul de bună, dar și posibilitatea de a alerga la viteze mai mari. Are destul de multe suprafețe reflectorizate care te fac vizibil și pe timp de noapte. Noi l-am luat pe culoarea portocaliu, pentru un plus de vizibilitate.
Nike Pegasus 35 Men are talpa Air Zoom care este mai zveltă și mai ușoară decât Lunarlon. Este mai responsivă la deformare și returnează mai multă energie. Suportul oferit piciorului este neutru, iar acest pantof este mai potrivit celor care au deja ceva experiență în alergare. Acum talpa are striații mai proeminente care ajută foarte mult la alergarea pe zăpadă. Combinația dintre spuma Midsole și tehnologia Zoom Air din călcâi permite o experiență destul de confortabilă în timpul alergării.
Partea de sus se numește Flymesh. Talpa Cushlon amortizează foarte bine. Sistemul Flywire s-a adaptat formatului piciorului și următoarele alergări au fost foarte confortabile. Nike-ul acesta este mai rapid, datorita greutății reduse, dar și a energiei returnate de Cushlon în alergare. Pentru o priză mai bună pe timpul alergării, pe suprafața tălpii sunt niște elemente numite Blown Rubber Crash Rails.
Acesta este un pantof cu care am făcut deja 30 de kilometri de alergare într-un interval de 2 luni. De data asta avem și o scuză: mai avem și alte modele de testat. Este foarte confortabil, iar modificările îl fac și mai arătos decât precedentele modele. Îl recomandăm celor care își doresc un pantof de alergare pentru pronație neutră. Poate fi folosit pe distanțe lungi, dar și la competiții. Pegasus este un model pe care îl vedem din ce în ce mai mult la alergătorii profesioniști. Nike a mers și mai departe, cu o versiune Pegasus Turbo pe care vom încerca să o testăm și noi.

Marca NIKE
Model Air ZOOM Pegasus 35
Tip Pantof alergare/neutral
Greutate 286 grame
Drop: 10 mm
Tehnologii: Flymesh, Flywire, AirZoom

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema