FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deoarece în ultimul timp subiectul homeopatiei a fost un subiect foarte popular și cum noi folosim astfel de soluții sau medicamente homeopate în pregătirea noastră sportivă, am decis să facem un articol explicativ.

În acest material vrem să vă arătăm care sunt beneficiile acestui tip de tratament pentru sportivi, care este experiența europeană din acest domeniu, dar și ce am văzut noi în deplasările noastre în țări precum Franța sau Anglia.

În Lyon, am întâlnit o diversitate mare de produse homeopate, aflate în sectiuni largi ale farmaciilor semn ca apetitul francezilor pentru complementaritatea medicamentelor homeopatice este ridicat. De altfel, IPSOS a realizat un sondaj chiar in luna Noiembrie 2018 care dovedeste asta. Astfel, 83% dintre francezi consideră că este legitim ca un medic să prescrie un tratament complementar homeopatic în plus față de tratamentul convențional pentru anumite probleme de sănătate. O terță parte consideră că este < complet legitim >.

În Anglia, primul spital homeopatic londonez a fost deschis în 1850 the în Golden Square. Astfel de unitate funcționează și acum.
Pentru alergători, recuperarea după alergările lungi, dar și după competiții este la fel de importantă ca și pregătirea. Cu cât este mai intens efortul cu atât este mai mare necesitatea unei recuperări. Doar așa se pot evita accidentările, întinderile musculare. În același timp, un organism sănătos se întârește pentru a fi gata de o nouă provocare.
Pe lângă remediile clasice de recuperare precum somnul, stretching-ul sau alimentația sanatoasa, putem beneficia și de remedii aduse în viața noastră de homeopatia modernă. Gelurile pe baza de Arnica montana sunt o rezolvare eficienta si foarte la indemana pentru toti sportivii.
În conformitate cu legislația europeană (Directiva 2001/83) și cu legislația națională (Legea 95/2006), medicamentele homeopate sunt autorizate de punere pe piață fie prin procedurile obișnuite, fie prin procedură simplificată (reglementată prin OMS nr. 816/2007 privind aprobarea Procedurii de autorizare simplificată pentru unele medicamente homeopate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 22 mai 2007), având în vedere tocmai eficacitatea acestora în diverse terapii, precum și profilul de siguranță pozitiv al acestora, probate de-a lungul timpului.


Odată cu aderarea României la UE, directivele europene au fost transpuse în legislația națională și au fost implementate toate masurile de autorizare, supraveghere și control privind medicamentele de uz uman, inclusiv cele homeopate.
România, prin experții ANMDM, este membră activă în grupurile de lucru cu atribuții în domeniul medicamentelor de uz uman ale EMA, HMA (inclusiv Homeopathic Medicinal Products Working Group), Comisia Europeană și Consiliul Europei, și pune în aplicare legislația și ghidurile europene privind medicamentele, inclusiv cele homeopate.
Deci, sigur si eficient, putem folosi Arnica montana, gel sau granule pentru recuperare sau pentru preventie chiar, fără reacții adverse cunoscute, nu interacționează cu alte medicamente și oferă siguranță în administrare.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema