FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La începutul lunii octombrie, mai precis în prima duminică a acestei luni, am trăit cea mai tare experiență din cariera de alergător: prima cursă în afara țării. Am ales foarte bine maratonul de la Lyon, sponsorizat de Boiron prin Arnigel.

Dar mai presus de atmosferă, a fost bucuria de a te afla printre cei peste 29.000 de finisheri ai curselor Maratonului de la Lyon. Am concurat la cursa de 10 kilometri și nu am regretat deloc, deoarece am avut parte de cel mai frumos traseu. Împreună cu ceilalți alergători am trecut prin centrul vechi al orașului, am văzut Saône și Rhône, dar am și marcat o premieră în alergările mele: 2 km printr-un tunel.
Lyon este un oraș în Franța situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, la 460 km spre sud-est de Paris și la 314 km spre nord de Marsilia. Este capitala departamentului Rhône și a regiunii Auverge-Ron-Alpi.
Orașul conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, și anume cartierul Vieux Lyon, colina Fourvière, colina Croix-Rousse, cu o suprafață de 500 hectare, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanității al UNESCO, din 1998. Din punct de vedere al importanței, este al doilea oraș din Franța și unul dintre cele mai importante din Europa.
Orașul este superb, atmosfera la fel. Este o foarte mare diferență între cum vedem noi astfel de competiții sportive și cum le văd francezii. Ultimul kilometrul, cel care ne ducea în Place Bellecour, a fost și cel mai frumos, în zona Vechiului Lyon, dar și pe podul care ducea spre zona peninsulă lumea aclama toți atleții. Atmosfera din Place Bellecour a fost una de sărbătoare, iar de atmosferă m-am bucurat mai mult decât de medalia primită pentru terminarea cursei.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema