0 2 minute 5 ani

Întrucât a venit toamna și acest anotimp nu ne scutește de alergii, FitReport.ro și Boiron au indentificat o parte dintre problemele pe care le aduce acest sezon și cum putem lupta împotriva lor.


Conform studiilor, alergiile sezoniere se declanșează la aproximativ 20% din populație. O pondere mai mare o au cele de primăvară, dar nici cele de toamnă nu sunt de neglijat. Din cauza încălzirii globale, s-a descoperit că alergiile de toamnă pot persista și mai mult.


Cauzele alergiilor de toamnă:

  • Polenul – acesta este întâlnit încă de la începutul verii și persistă și toamna provocând probleme precum rinita alergică și se depune pe păr, îmbrăcăminte și piele atunci când mergeți pe afară.
  • Mucegaiul – Sporii de mucegai pot fi întâlniți atât în interior, cât și în aer liber. Orice mediu umed și cald ajută la multiplicarea mucegaiului. Acesta poate declanșa reacții alergice. Din cauza numeroaselor frunze uscate și umezite de picăturile de ploaie, situațtia ar putea deveni problematică. Ca și plantele care polenizează, ciupercile pot produce toamna, spori de mucegai.
  • Acarienii din praf – Aceștia prospera în mediile calde și umede. Atunci când caloriferele sunt pornite toamna, acarienii se pot răspândi prin casa.

Simptomele alergiilor de toamnă:
rinoree
lăcrimarea ochilor
strănut
tuse
mâncărimi ale ochilor și nasului
cearcane

Alergenii din aer pot declansa astmul, o afectiune în care căile respiratorii se îngustează, respirația devine dificilă și apar tusea, respirația șuierătoare și scurtată.
Vă recomandăm să căutați tratamente anti-alergie pe piață. Homeopatia vine cu rezultate foarte bune în patologiile descrise mai sus, în asociere cu fitoterapia și gemoterapia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *