Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O sa prezentam o serie de beneficii ale unor exercitii pe care le puteti face zilnic, fara a avea nevoie de foarte multa indemanare sau antrenament. Incepem cu saritul corzii, un joc pe care vi-l amintiti probabil din copilarie, dar care acum este esential pentru cei care fac antrenamente cardio, crossfit sau functional. 

Saritul corzii are urmatoarele beneficii

1. Imbunatateste coordonarea

Saritul cu coarda te face sa te concentrezi asupra picioarelor si, astfel, te ajuta sa te coordonezi mai bine. Cand ajungi sa o faci foarte bine, ti se poate parea ca nici nu mai esti atenta, dar creierul tau se concentreaza in continuare si iti coordoneaza miscarile perfect. Cu cat sari coarda in mai multe stiluri, cu atat mai constienta esti de coordonarea corpului, spun cunoscatorii.

2. O sa ai glezne mai rezistente
Saritul cu coarda este un exercitiu necesar pentru cei care fac alte sporturi constant. Baschetbalistii, jucatorii de tenis, fotbalistii si alti sportivi se ranesc deseori la glezne si la tapi din cauza alergarii si a opririlor bruste. Dar saritul cu coarda creste rezistenta musculara din jurul gleznelor si, in felul acesta, oricine sare cu coarda are sanse mai mari sa nu isi suceasca vreo glezna.
3. Arzi multe calorii

Comparativ cu o alergare de 30 de minute, saritul cu coarda chiar arde mai multe calorii. Potrivit Science Daily, acest exercitiu poate sa arda pana la 1.300 de calorii intr-o ora de activitate intensa, cu 0,1 calorii arse pe saritura.

4. Poti sa iei coarda cu tine oriunde si e si distractiv

Poti sa iti iei coarda si la job, si in vacanta. O poti folosi ca sa te incalzesti inainte de a merge la sala sau sa te joci sarind coarda cu copiii, daca ai copii. Ia corzi pentru toata familia si faceti concurs! O sa va distrati!

5. Creste densitatea osoasa

Daniel W. Barry, cercetator si asistent profesor la Universitatea Colorado, la Denver, doctor care studiaza densitatea osoasa la atletii mai in varsta, spune ca un exercitiu perfect pentru imbunatatirea densitatii musculare este saritul in sus. In plus, mai multe studii realizate in Japonia, pe soareci, au aratat ca numai 40 de sarituri pe saptamana au crescut densitatea osoasa a animalelor in numai 24 de saptamani.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema