Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

 

Pentru alergători, recuperarea după alergările lungi, dar și după competiții este la fel de importantă ca și pregătirea. Cu cât este mai intens efortul cu atât este mai mare necesitatea unei recuperări. Doar așa se evită accidentările, întinderile musculare și un organism sănătos se întârește pentru a fi gata de o nouă provocare.

Pe lângă remediile clasice de recuperare precum somnul, stretching-ul sau alimentația curată, putem beneficia și de remedii aduse în viața noastră de homeopatia modernă.

Arnica montană, una dintre plantele minune ale homeopatiei, este un ingredient activ care poate ajută la calmarea durerilor musculare și a altor neplăceri cauzate de efortul fizic și poate ajuta în a evita neplacerile cauzate de accidentări. Astfel, sportivii au la îndemană un remediu rapid care le permite să se întoarcă foarte repede la stilul lor de viață activ.

Arnica este una dintre cele mai renumite plante din lume, cunoscută pentru puterile ei terapeutice. Dar, ea are si o poveste. Arnica provine din regiunile muntoase ale Europei, fiind descoperită începand cu secolul al VI-lea. Pentru proprietățile vindecatoare este cunoscută însă în secolul XII când o stareță, Hildegarde de Bingen îi face o descriere care este utilizată în farmacopeea tradițională. Acum Arnica și-a câștigat un rol important în homeopatia modernă fiind utilizată de atleți și nu numai la diminuarea tumefacțiilor, contuziilor, echimozelor, dar și tratarea durerilor şi inflamaților.
Mistodie alergatorul

Cum acționează?

Arnica montana conține mulți compuși chimici. Calitatea plantei depinde în special de prezența unui anumit număr de substanțe active al căror conținut variază în mod natural. Componentele Arnicăi întăresc vasele de sânge, au proprietăți antiinflamatorii, cresc imunitatea și reduc spasmul vascular.

arnica montana

Când se culege?

Arnica se culege între 1 iunie și 20 iulie, doar între orele 10 dimineața și 5 seara, înainte să cadă roua, doar pe vreme însorită, și nu umedă. Altfel nu își păstrează proprietățile. Ea este recoltată de pe pajiștile situate la altitudine de peste 800 metri. Un alt fapt interesant mai este și acela că Arnica are numai TREI flori, din care doar două sunt culese, a treia fiind păstrată pentru ca planta să continue să trăiască. O data adunată în sacii de tifon (doar așa se culege), planta trebuie depozitată în max 48 de ore în laboratorul producătorului.

Controlul calității este foarte important
Controlul calității din cadrul uneia dintre cele mai importante companii producătoare, Laboratoarele BOIRON , se asigură de conformitatea plantelor recepționate respectând aceste norme. Adiacent lactonelor sesquiterpenice antiinflamatorii, Arnica conţine și flavonoide care întăresc vasele de sânge. Împreună , acestea formează un scut natural imbatabil împotriva acțiunii factorilor nocivi din mediul natural, precum: animalele erbivore, acțiunile nocive ale razelor solare, bacterii și ciuperci din pământ.

Ca orice plantă medicinală, Arnica poate avea contraindicații. De aceea, Arnica montana trebuie utilizată conform sfatului medicului.
IMG_20170617_113127

Photo în Orhideea SPA, Echipament Reebok de la Answear 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema