FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 14.000 de participanți din peste 65 de țări vor lua startul la cea de-a 6-a ediție a OMV Petrom Semimaratonul București, care are loc sâmbătă 13 mai începând de la ora 9:30 și duminică 14 mai de la 08.15 în Piața Constituției.

În data de 8 mai a fost organizată conferința de presă pentru lansarea celei de-a șasea ediții a OMV Petrom Semimaratonul București, prilej cu care au luat cuvântul Marius Alexandru Duncă, Ministrul Tineretului și Sportului, Tomnița Florescu, Viceprimar al Municipiului București, Valeria Răcilă van Groningen, președinte BRC, Ramona Zanfirescu, Purtător de cuvânt, OMV Petrom, Kurt Leitner, CEO, Porsche România, Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România, Florin Florea, Președinte, Federația Română de Atletism, Monica Calotă, director ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Conferința a fost moderată de Oana Nastăse, director Bucharest RUNNING CLUB. Declarațiile vorbitorilor pot fi găsite în anexa 2.

Favoritul OMV Petrom Semimaratonului București 2017 este Kipyego Kennedy Lagat din Kenya la masculin iar la feminin, câștigătoarea OMV Petrom Semimaratonului 2016, Dire Tune Arissi (Etiopia) care va fi prezentă și în acest an la start pentru a-și apăra titlul. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton –21,097 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia. Federația Română de Atletism va organiza la OMV Petrom Semimaratonul București, Campionatul Național de Semimaraton, Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin.
Sâmbătă 13 mai, începând cu orele 9:30, la Cursa Copiilor McDonald’s, vor lua startul din Piața Constituției, toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3200, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața zilei de sâmătă, 13 mai începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piața Constituției) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s va fi organizată o tombolă iar înscrierea se va face în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen are alocată o urnă specială. Tombolele se desfăşoară în data de 13 mai, în intervalul orar 10:30-13:30, separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen, premiile constând în biciclete. Primele 3 școli și primele 3 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.
Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze, sâmbătă, 13 mai, la Cursa Adolescenților Erasmus + pe o distanță de 2,5 km, începând cu ora 13.00. Participanţii se pot înregistra la Sport Expo DOAR în ziua cursei – sâmbătă, 13 Mai – în funcţie de programul oficial. Alergătorii înregistraţi online îşi vor ridica kit-ul de participare în ziua de sâmbătă, până la ora 10.00 am. Kit-urile rămase nesolicitate, pentru care nu există participanţi înregistraţi, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenţi şi care vor dori să alerge. Premiile sunt oferite de către Erasmus + și constau în echipamente electronice ( laptop-uri, brățari fitness, tablete).
Toți copiii se pot distra și pot practica sport pe circuitul de trambuline, tiroliene și saltele oferite de McDonald’s pe toată durata zilei de sâmbătă,13 mai, în Piața Consittuției.
Tot sâmbătă, la cortul Erasmus+ au loc concursuri cu premii – excursii la Bruxelles, cu vizitarea Parlamentului European – valabile pentru tinerii câștigători cu vârste de 18 și 19 ani.
Duminică 14 mai, vor avea loc cursele pentru adulți . La orele 08.15, vor lua startul alergătorii de la 10km Individual Volkswagen. La 9:30, încep cursele de Semimaraton OMV Petrom și Ștafetă Scholl, formate la această ediție din echipe de câte 3 alergători( 7km+7km+7,1km), urmând ca la ora 12.30 să fie dat startul Cursei Populare Vodafone. Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 12 mai, între orele 13:00-20:00, sâmbată 13 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 14 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției). Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse, precum și primilor trei clasați din categoria participanților în scaune cu rotile, de asemenea, pentru fiecare cursă în parte. Campionii din clasamentul general de la cursele de semimaraton (21,097 km), 10 km individual Volkswagen (10,548 km) și semimaraton ștafetă Scholl vor primi premii în bani iar caștigătorii de la categorii de vârste vor primi produse și servicii.
World Class va ajuta alergătorii mici și mari să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției. Astfel, sâmbătă, copiii se vor încălzi alături de animatorii World Class (Iron Man, Spiderman, Hulk, Sportacus) în jurul orei 08.50, respectiv 11.30. Duminică, antrenorii World Class vor începe sesiunea de warm-up în jurul orei 07.30, respectiv 08.30, urmând ca participanții care au terminat cursa să se relaxeze prin sesiunile de stretching de la ora 11.30 iar publicul să poată participa la lecții de zumba și functional.

Volkswagen te fotografiază și la această ediție: toți alergătorii cursei de 10km vor primi de la Volkswagen albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB în maxim 24 ore de la terminarea cursei.
Alergătorii sunt invitaţi să folosescă prilejul acestui eveniment de sărbatoare a Bucureştiului şi să se costumeze în personaje recunoscute sau să poarte elemente care reprezintă cauza pe care o susţin pe tot parcursul alergării. Organizatorii și partenerii oferă 3 diplome pentru cele mai trăznite costume. Participanții care aleargă cu costume trebuie să se prezinte la scena mare, imediat ce au terminat cursa pentru a li se evalua costumul de către organizatori și eventual a primi diploma.
Ajuns la cea de-a șaptea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 20 cauze partenere ale Semimaratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. Numeroși artiști de la Roton vor performa pe traseu pentru a încuraja alergătorii, iar pe scena din Piața Constituției, Monica Odagiu va susține un concert.
Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu, despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc sâmbătă 13 mai între orele 8:30 – 15:00 și duminică 14 mai, între orele 7:15 – 15:00.
Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a OMV Petrom Semimaratonul București – care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului.
Traficul va fi închis sâmbătă, 13 mai între orele 07.30-14.30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, între Piața Constituției și Bd I.C. Brătianu și pe bd Libertății între Calea 13 Septembrie și bd Națiunile Unite, iar duminică, 14 mai, circulația auto este restricționată între orele 07.30-15.30 pe traseele menționate mai jos:
-pentru Cursa 10km Individual Volkswagen (10km) cu startul la 08.15: START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bd. Națiunile Unite), bd Libertății, stânga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, Piața Alba Iulia, bd. Decebal, întoarcere înainte de intersecția cu str. Dristor, retur bd. Decebal, bd. Unirii, bd I.C. Brătianu, stânga str. Halelor, Splaiul Independenței până la pod Hașdeu, întoarcere pe sensul celălalt (fără a afecta traversul pe podul Hașdeu), retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenței până la Piața Națiunilor Unite, dreapta pe bd Națiunilor Unite, stânga pe bd Libertății, Piața Constituției-SOSIRE.
-pentru Cursele Semimaraton OMV Petrom, Ștafetă Scholl (21km și 7k+7k+7,1k) cu startul la 09.30: START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bd. Națiunile Unite), bd Libertății, stânga pe breteaua Parchetului General, dreapta bd Unirii, stânga pe bd. I.C. Bratianu, stânga pe Str. Halelor, Splaiul Independenței, întoarcere pe celălalt sens pe Podul Hașdeu, retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenței până la Piața Națiunilor Unite, dreapta pe bd. Națiunile Unite, stânga pe bd. Libertății, , Piața Constituției, stânga pe breteaua de la Parchetul General, bd Unirii, Piața Alba Iulia, bd.Decebal, Piața Hurmuzachi, bd. Basarabia cu întoarcere înainte de bd. Chișinău, bd Basarabia, dreapta pe aleea de intrare în Stadionul Național Arena (aleile din jurul stadionului cu iesire în bdul Maior Coravu și întoarcere înainte de rondul de la intrarea în stadion), ieșire în bdul Basarabia, dreapta pe bd Basarabia, Piața Hurmuzachi, bd. Decebal, dreapta pe bd. Unirii, dreapta pe bd. I.C.Brătianu, stânga pe str.Halelor, continuare pe Splaiul Independenței până la Podul Hașdeu cu întoarcere pe pod (trotuar fara a restrictiona circulatia auto pe pod), Splaiul Independenței până la Piața Națiunile Unite, dreapta pe bd. Națiunile Unite, stânga pe bdul Libertății până la Piața Constituției – SOSIRE.
-pentru Cursa Populară Vodafone (3 km): START de pe bd. Libertății (între Splaiul Independenței și bdul Națiunile Unite), stânga pe bd. Unirii pe breteaua Parchetului General, bd Unirii, până la intersecția cu bd I.C.Brătianu, retur pe sensul celălalt, bd Unirii, Piata Constitutiei, breteaua Ministerului de Finanțe, stânga pe bd. Libertății – SOSIRE.
Bd Libertății sensul dinspre Calea 13 Septembrie către Splaiul Independentei, pe porțiunea din dreptul Pieței Constituției cât și Bd Libertății sensul dinspre Splaiul Independentei către Calea 13 Septembrie pe porțiunea din dreptul Parcului Izvor vor fi restricționate traficului auto pentru amenajarea zonelor de start/sosire de sâmbătă, 13 mai până duminică 14 mai la încheierea evenimentului. Recomandăm de asemenea conducătorilor auto să utilizeze sistemul de navigație rutieră gratuită Waze care va semnala segmentele supuse restricțiilor rutiere și va arăta rutele alternative. Waze este aplicație gratuită și partener al Semimaratonului București.ț
„Încă de la prima ediție a OMV Petrom Semimaratonului București, împreună cu Bucharest RUNNING CLUB și ceilalți parteneri, am contribuit la promovarea alergatului – ca formă de sport recreativ. Este evident că acest sport câștigă popularitate de la an la an, inclusiv în rândul colegilor noștri. La prima ediție a evenimentului au participat în jur de 60 de colegi – alergători entuziaști. Acum ne mândrim cu faptul că suntem cea mai mare echipă de ”, a declarat Ramona Zanfirescu, Purtător de cuvânt OMV Petrom.
„Pentru a implementa un stil de viață sănătos și a atrage cât mai mulți români către mișcare, trebuie să încurajăm sportul de masă. Parteneriatul de 10 ani dintre MTS și ABRC este un exemplu de bună practică care atrage din ce în ce mai mulți adepți în fiecare an. Îmi doresc să implicăm cât mai multe instituții în competițiile sportive de masă și, prin exemplul dat de mediul privat – organizarea a numeroase evenimente care au devenit tradiție – și prin colaborare sunt convins că vom reuși să implementăm obiceiul ca activitățile sportive să devină parte din activitățile constante ale instituțiilor și companiilor. Sunteți la al doilea eveniment de amploare din acest an, după cel care a avut loc în 2 aprilie, constat că atrageți din ce în ce mai mulți români, de toate vârstele, și sunt convins că Semimaratonul București (13 – 14 mai) va avea succes, acesta fiind deja la a 6-a ediție. Aceste competiții organizate de ABRC, vin în întâmpinarea și în susținerea obiectivelor MTS, fapt pentru care țin să vă felicit și să vă mulțumesc. Îi mulțumesc, în mod special, doamnei Valeria Răcilă care a răspuns, de fiecare dată, solicitărilor MTS de a lua parte la evenimente cu scopul de a promova sportul ca stil de viață sănătos și de a-și folosi propriul exemplu pentru a motiva copiii și sportivii aflați la început de drum”, a declarat Marius Dunca, Ministrul Tineretului și Sportului.
„În acest an aniversar, în care sărbătorim 20 de ani de la lansarea primei rețele mobile digitale din țară, Vodafone România este din nou alături de semimaratonul organizat de Bucharest Running Club, în calitate de partener de comunicații și sponsor. Mai mult decât atât, evenimentul se bucură de o largă susținere în rândul colegilor noștri, anul acesta 200 de oameni vor face parte din RED Team”, a declarat Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication, Vodafone România.
„Cursele Copiilor sunt speciale pentru noi şi suntem bucuroşi că interesul atât al părinţilor, dar şi al copiilor care este tot mai mare, de la ediţie la ediţie. Astfel, începând cu OMV Petrom Semimaratonul București vom aborda diferit Cursele Copiilor, în sensul eliminării clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. Totodată, contăm pe sprijinul părinților în ceea ce priveşte respectarea regulamentului de concurs, în special pe respectarea zonelor în care doar copiii au acces şi a programului de desfăşurare a concursului” a declarat Valeria van Groningen, Președinte, Bucharest RUNNING CLUB.

“ La această ediție dorim să insistăm foarte tare pe siguranța alergătorilor: ne-am dori să putem informa și convinge toți alergătorii să facă un control medical amănunțit, mai ales cel cardiac de efort, înainte de înscrierea și de participarea la orice competiție mai lungă de 5 km. De asemenea, toți participanții ar trebui sa-și noteze grupa sanguină si numărul de telefon al unei persoane apropiate, pe numărul de concurs, pentru cazuri de urgență. În acest spirit , ca noutăți, am despărțit punctul de start de cel de sosire și am programat cursele consecutiv, pentru a fluidiza traficul și a evita zonele de aglomerație de pe traseul competiției” a declarat Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema