Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sărbătorile sunt o bună ocazie de relaxare și desfătare pentru toată lumea. Perioada petrecută în familie prilejuită de Sfintele Sărbători ale Paștelui este de multe ori o oportunitate pentru excese, de cele mai multe ori alimentare. FitReport.ro vă face o serie de recomandări pentru a trece într-un mod mai ușor peste această perioadă.

Aceste zile libere sunt un bun prilej de abuz alimentar și “bahic”. Chiar și așa, acestea nu sunt motive de discomfort. Astfel, de exemplu, mahmureala poate fi preîntâmpinată homeopatic. Un remediu de încredere înainte de a consuma alcool este: Nux vomica, iar după consum, acasă, din nou, specialiștii recomandă tot Nux vomica.
Alimentele grase pot cauza greață și stare de disconfort abdominal, mai ales dupa o perioadă de abstinență cum a fost cea prilejuita de post: Ignatia administrat împreună sau simultan cu Antimonium crudum o dată la 3o de minute pot face minuni. Acestea diminuează până la a elimina urmările consumului alimentar excesiv.
Există soluții homeopatice și pentru colica biliară: Berberis administrat împreună sau simultan cu Colocynthis. Specialiștii în sănătate recomandă câte 1 doză din fiecare, repetată la nevoie din 15 în 15 minute până la rezolvare.

BOIRON SPORT

“Homeopatia este o terapeutică medicală de prima intenție în varii situații cu efecte clare și excelente, dovedite prin nenumărate studii stiintifice, care trebuie aplicată de către orice medic în beneficiul pacienților săi. Medicamentul homeopatic poate fi administrat fără teamă, mai ales, nou născuților, sugarilor, copiilor, femeilor însărcinate, vârstnicilor și pacienților cu mai multe afecțiuni”, ne-a spus Dr. Sorin Dan Cadar, Medic Specialist ORL, Președinte al Asociației Române de Homeopatie Clinică, Lector CEDH Franța.

BOIRON (2)

De asemenea, ne-am informat şi de la domnul Dr. Adrian Alecu, medic primar medicină internă și formator în homeopatie care spune: “Homeopatia o știintă medicală complexă, profundă și eficientă, care utilizează un medicament specific, bazată pe principiul similitudinii între medicament și simptome, într-o abordare holistică, unitară, a organismului.
Denumirea de “homeopatie”, homeo=asemănător, pathos=boală, definește ramura medicală care tratează, determinând organismul să se echilibreze prin căi informaționale asemănătoare bolii.
Medicamentele homeopatice transmit organismului informații asemănătoare cu cele care au produs boala, dar mult mai scăzute în intensitate, datorită dozelor infinitezilmale ale substanțelor. Organismul folosește aceste informații pentru a-și declanșa propriile mecanisme compensatoare în sensul revenirii stării de sănătate”.

????


Aşadar, homeopatia, această
terapeutică medicală, poate fi o soluţie interesantă pentru a depăşi cu bine provocările culinare ale acestei perioade.

Tot pentru a trece mai ușor peste această perioadă recomandăm și practicarea unor sporturi mai ales în aer liber, pentru că, in această perioadă, majoritatea sălilor de fitness sunt închise. Cum după fiecare exces alimentar este nevoie și de mișcare, de sport, recomandăm aceste activități alături de momente de relaxare, de distanțare de stressul psihic zilnic, din ce în ce mai intens.
Alergarea sau plimbarea în aer liber reprezintă una din cele mai bune opțiuni în acest sens. De asemenea, chiar și plimbările cu bicicleta sunt bune, mai ales că orașul este mai liber din punct de vedere al traficului.

Sportul de masă este un mijloc de optimizare a stării de sănătate și este o activitate ce facilitează socializarea.

Practicarea activității fizice și a exercițiilor sportive regulate conduce la reducerea riscului apariției bolilor cardio-vasculare, a anumitor tipuri de cancer și diabet, la imbunătățirea sistemului muscular și osos, la controlul greutații corporale și mai ales la menținerea sănătații mintale și favorizarea proceselor cognitive.

Rapoartele OMS evidențiează faptul că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical:

  • Sportul determină dezvoltarea performanțelor motorii.
  • Sportul dezvoltă aptitudinile educaționale.
  • Sportul contribuie semnificativ la creșterea durabilă a incluziunii sociale.
  • Sportul de masă este un mijloc de optimizare a stării de sănătate a populației
  • Sportul de masă facilitează socializarea.

Dezvoltarea sportului de performanţă este importantă pentru societate deoarece percepția colectivă recunoaște în persoana sportivului de performanţă un simbol al colectivității. Luând în calcul impactul cultural al rezultatelor sportive, care trezesc un sentiment de mândrie şi stimulează pozitiv fiecare persoană indiferent de vârstă, devine absolut necesară realizarea unor programe direcționate spre optimizarea și dinamizarea sistemului sportiv de performanță.

.Coach_sportif_tube_sans_étiquette_Y_Geoffray (1)

Aşa că, vă urăm un Paşte Luminos alături de familie şi, nu uitaţi, îngrijiţi-vă de sănătate!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema