Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproape 14.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 8-9 octombrie în Piața Constituției

Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Kiptum James Barmasai din Kenya, cronometrat cu 2h 15min 05sec, urmat de către conaționalii săi Kitum Edwin Kiplagat, pe locul doi, cu 2h 16min 52sec, și pe locul trei Kimeli Patrick Kiprono cu 2h 18min 36sec. Proba feminină de Maraton a fost câștigată de Wakjira Zeritu Begashaw din Etiopia, cu timpul 2h 40min 33 sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către Kimaiyo Sally Jemutai din Kenya, cu 2h 40min 50sec și Tayr Fatuma Usen din Etiopia, cu 2h 40min 53.sec.

La proba semimaraton,Marco Macchia din Italia a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 11min 30sec, și românca Adela Bălțoi cu un timp de 1h 18min 15sec la feminin. Cursa Maraton Ștafetă Vodafone a fost încheiată pe locul întâi de către echipa Team Hope Performer, cu timpul 2h 13min 06sec. La Cursa Populară Ciuc Radler, Emanuel Popa a fost învingător la categoria bărbați și de către Florentina Buga, la categoria femei, în timp ce la Cursa Teen’s Race, Richard Jucov a câștigat cursa băieți și Alice Perjoiu, la cursa fete.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la probele de maraton, ștafetă și cursa populară, personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc, alergând pentru una dintre cauzele RBBM: campionii olimpici Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Mirela Rețegan, fondatoarea Gașca Zurli, Zoli Toth, artist, Sonia Argint-Ionescu, realizator TV. Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, care a avut loc pe 8 octombrie s-a desfășurat diferențiat pe grupe de gen și vârstă.Câștigătorii locului întâi au fost: la categoria 5-6 ani – Daniel Lixandru și Teodora Albu ;pentru 7-8 ani- Andrei Sălceanu și Noemi Constantinescu; pentru 9-10 ani –Dragoș Negoiță și Alisia Sălceanu, iar pentru grupa 11-12 ani- Mihăiță Rusu și Cătălina Nastasia. La RBBM 2016 s-a desfășurat și cea de-a patra ediție a Cursei “Jogging în scutece”, susținută de SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari: 350 de părinți au alergat 850 m împingând căruciorul copilului, cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani.

Federația Română de Atletism a organizat pe 9 octombrie, în cadrul RBBM Campionatul Național de Maraton , Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 20 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Întrucât Raiffeisen Bank Maratonul București reprezintă mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a orașului București, atât pe traseu cât și în Piața Constituției au fost organizate concerte la care au luat parte artiști de la Roton(Jean Gavril, Klyde care au performat pe scena din Piața Constituției, alături de Katarina, DJ Ackym & Georgia care au încurajat alergătorii de pe traseu).

Noutatea acestei ediții a fost că începând din acest an traseul Raiffeisen Bank Maratonul București a fost transmis online în cadrul transmisiunii live pe www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook a evenimentului – www.facebook.com/bucharest-marathon.com. Programul a cuprins, pe lângă vizualizarea imaginilor de pe traseu și interviuri în direct despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile care au ales să participe în direct din studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului. La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 38.500 de litri de apă Izvorul Minunilor, 4.800 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 7 şi 9 octombrie, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a Bucharest RUNNING CLUB, alături de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema