Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit în România. Personalitate cu notorietate internaţională în domeniul farmaceutic, autor de volume de specialitate şi farmacist, a anunţat şi lansarea oficială pentru publicul specialist din România a volumului: „Dosarele expertului. Homeopatie – Pediatrie”. Homeopatia are o mulțime de aplicații inclusiv în medicina sportivă.
Sigur că există tehnici de lucru, tehnici de dozare a efortului, scheme și tactici de conducere a antrenamentului astfel încât organismal sportivului să funcționeze la parametri maximi, cu cât mai putine daune.
Exista și tratamente dedicate acestor situații, atât în medicina alopată, cât și în homeopatie, acupunctură, apifitoterapie, medicina naturistă.
Homeopatia dispune de soluții eficiente, de cele mai multe ori fără efecte adverse, cu număr redus sau severitate redusă a reacțiilor nedorite, ușor de utilizat sau aplicat, implicând costuri reduse și răspunde nevoilor sportivilor și celor care iubesc mișcarea, oferindu-le tratamente naturale, bio, netoxice și sigure.
„Homeopatia propune terapeutici individualizate, dedicate fiecărui practicant al mișcării în parte, stabilite după o analiza clinică atentă a a acestuia și a nevoilor acestuia”, ne-a spus Michele Boiron.
BOIRON este prezent în România din anul 2000 iar anul acesta marchează 16 ani de existenţă. Filiala din România vinde în prezent mai mult de 20 de medicamente, printre care Oscillococcinum, medicament homeopatic, distribuit în prezent în aproape 60 de țări la care se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supravegherea farmaciştilor. Unele suplimente precum Magnesium 300 și extractele de Arnica sunt folosite chiar și de cei care fac efort fizic.
Michèle Boiron militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de «consilier al sănătăţii». Şi cum rolul farmacistului de oficină cunoaşte o evoluţie deosebit de importantă, acesta fiind actor al sănătăţii de proximitate, Michèle Boiron a împărtăşit sălii din experienţa şi pasiunea sa pentru homeopatie şi pentru sănătate.
Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor. În mod firesc, Homeopatia a depăşit barierele care o despărţeau de medicina alopată şi a câştigat încrederea atât a pacienţilor cât şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Graniţa dintre cele două ramuri medicale a devenit permeabilă, pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, şi nu “alături” sau “în afara” ei după cum afirmă Michèle Boiron . Ocupând locul care i se cuvine, Homeopatia a intrat astfel în arsenalul terapeutic al medicului şi al farmacistului.
De asemenea, Michèle Boiron a partipat în perioada 29 Septembrie 2016 – 30 Septembrie 2016 la Congresul Naţional de Farmacie, ediţia a XVI-a a cărui temă este „Farmacia – centru al interdisciplinarităţii ştiinţelor vieţii”, eveniment dedicat farmaciştilor din România şi care a reunit atât specialişti cu înaltă calificare în domeniul medical şi farmaceutic, profesionişti ai practicii din domeniul sănătăţii, precum şi practicieni cu o largă recunoaştere naţională şi internaţională.

Michèle Boiron s-a născut la Lyon, pe 17 iunie 1944. Părinţii săi, Simone şi Jean Boiron urmau să aibă încă 2 copii: Christian în 1947 şi Thierry în 1961.
În 1967 obţine diploma de doctor în farmacie şi se întoarce la Lyon, unde se alătură mamei sale, Simone, la conducerea farmaciei familiale. Dar gustul pentru independenţă şi forţa caracterului său au condus-o curând la cumpărarea unei farmacii proprii la Bron, o regiune lyoneză. Are 34 de ani. În 8 ani multiplică de 8 ori cifra de afaceri, în primul rând datorită introducerii medicamentelor homeopatice în oficină, medicamente aproape necunoscute până la venirea ei în oraş.

În prezent, cu o pasiune de invidiat, călătorește în toata lumea purtând un mesaj clar și brevetat de cei 35 de ani de experiență despre homeopatie, sănătate și stil de viață sănătos.
Michèle Boiron se află, alături de fraţii săi Christian şi Thierry, în consiliul de administraţie al grupului BOIRON.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema