Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

În 2008, BMW Group Design a prezentat BMW GINA Light Visionary Model. Acum, GINA acţionează ca sursă de inspiraţie pentru colaborarea creativă dintre Designworks şi Puma. Rezultatul este X-CAT DISC, cea mai recentă apariţie în gama de încălţăminte DISC a mărcii Puma.

Designworks, o subsidiară a BMW Group, a furnizat legătura dintre parteneri şi a fost responsabilă cu conducerea procesului de design pentru dezvoltarea acestui pantof vizionar. “Abordarea a fost de a privi fiecare aspect al creării unui pantof şi de a încerca să-l reimaginăm. Eliberându-te de ceea ce este aici poate fi un exerciţiu plăcut şi plin de satisfacţii. Tipic, acest lucru accelerează schimbarea”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design.
Punctele de pornire pentru acest proiect inovator au fost materialul GINA ultrauşor, ergonomic şi flexibil, dar şi tehnologia DISC mai rapidă, mai uşoară şi reinventată de la Puma. În loc să folosească şireturi, acest sistemul funcţionează cu un disc rotativ care trage firele interne pentru închiderea/deschiderea pantofului. Prin utilizarea unui singur strat subţire din material GINA ultrauşor, pantoful înfăşoară piciorul asemenea unui al doilea strat de piele. Cusăturile suplimentare nu mai sunt necesare, iar mişcarea dinamică se simte foarte natural. Din moment ce noul materiale permite nu doar noi forme, ci şi un mod diferit de a gândi mişcarea, Designworks s-a angajat într-o nouă abordare a mişcării. “Prin proiectul X-CAT, am dorit să eliberăm puterea inovatoare a BMW şi PUMA. Am transformat automobilului GINA cu forme schimbătoare într-un pantof elegant şi aerodinamic”, a declarat Torsten Hochstetter, director general de creaţie la Puma.

X-CAT DISC este despre caracter esenţial, design ultrauşor, adaptabilitate şi performanţă. În spiritul GINA, designerii au tratat piciorul ca un fel de şasiu în sine. Ei au reproiectat materialul auto original pentru se asigura că este respirabil şi suficient de rezistent pentru a îndeplini nevoile unui pantof care învăluie piciorul ca o singură piesă. Unind frumuseţea şi performanţa, ei au creat un pantof uşor cu un foarte simplu gest de design. Modul de a gândi din designul auto este evident imediat în proporţiile care fac materialul să strălucească – şi în simplitatea care îl împiedică să concureze cu prea multe alte caracteristici de design. Perforaţiile fine, realizate cu laser, sunt prezente în partea din faţă a X-CAT, subliniind impresia de mişcare în timp ce adaugă ventilaţie.

Un alt indiciu de design preluat de la conceptul GINA original este estetica funcţională de a dezvălui structura de bază atunci când este strâns pantoful. De asemenea, designerii au regândit conceptul pentru talpă şi Puma DISC, aplicând abordările inginerilor BMW pentru a adăuga o precizie mai mare. Ei au văzut talpa ca fiind motorul piciorului, vectorul mişcării. Astfel a fost produs un design unic, care a fost inspirat de interconectarea vitezelor şi care integrează atât flexibilitatea ingineriei, cât şi stabilitatea interconectată.
BMW X-CAT DISC va fi disponibil în anumite magazine Puma de pe mapamond, cu începere din 1 iulie 2016.

Designworks este o companie a BMW Group şi o societate de consultanţă în creaţie, orientată de peste 40 de ani spre inovaţie. Achiziţionată de BMW Group in 1995, Designworks a permis companiei-mamă, precum şi clienţilor săi renumiţi la nivel internaţional, din afara industriei auto, să-şi dezvolte afacerile datorită serviciilor sale de consultanţă în creaţie şi design. Cu clienţi printre care se numără BMW, MINI, Rolls-Royce, HP, Microsoft, Corsair, Coca Cola, Embraer, Neil Pryde, John Deere, Siemens Trains şi Singapore Airlines, Designworks este profund implicată într-o varietate de industrii. Cu studiouri în Los Angeles, München şi Shanghai, Designworks se bazează pe resursele sale unice şi vibrante pentru a crea viitorul.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema