FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Producătorul de echipamente sportive PUMA pare că este în scădere de formă în ceea ce privește reprezentarea în România și pierde teren în fața altor branduri. În România situația nu stă foarte bine, brandul german având deschise doar câteva magazine de tip outlet. FitReport.ro a căutat, totuși unul dintre cei mai buni pantofi de alergare de pe piață – Puma IGNITE XT – pentru un test.

Puma a profitat de relația pe care o are cu Usain Bolt și a dezvoltat acești pantofi de alergare și training. Dacă optați pentru ei, aflați că și cei de la FC Arsenal sau Rhianna îi folosesc.
Produsul este creat pentru cross-training și ideal pentru atleții care caută să maximizeze energia returnată de talpă în timpul antrenamentelor mai grele.
Am alergat cu acești pantofi peste 50 kilometri în short runs cuprinse între 7 și 10 kilometri. La prima alergare, am avut probleme cu adaptarea. În primii 2 km Ignite XT mă strângeau pe laterale, iar la finalul alergării aveam senzația ciudată că branțul s-a deplasat… Nu a fost așa.
La a doua alergare, am fixat pantofii foarte bine pe picior, datorită sistemului de prindere al șiretului foarte bun, dar și al limbii care se desface doar pe o singură parte. Ignite XT sunt foarte ușori și te îndeamnă la un pas mai rapid. Talpa amortizează foarte bine mai ales pe asfalt, PUMA Ignite XT fiind unele dintre cele mai bune produse cu care am alergat.
Talpa are o spumă moale denumită IGNITE care amortizează foarte bine și returnează energia. Pe călcâi vedem o parte în formă de săgeată roșie de la care pornește o adâncitură care urmează profilul piciorului. Talpa are și părți de cauciuc foarte aderent care fac din Ignite XT niște pantofi foarte bun de antrenament chiar și la alte exerciții decât alergatul.
Partea de sus a pantofului îmbină un material textil îmbinat cu unul cauciucat care se multează foarte bine pe picior.
PUMA IGNITE XT este un pantof foarte bun de alergare rapidă, dar și un bun companion la sală. Admirăm polivalența acestui model pe care îl recomandăm atât pentru alergări pe distanțe scurte, cât și pentru cele pe distanțe lungi.

Marca PUMA
Model: IGNITE XT
Tip Pantof: alergare / pronație neutră
Greutate: 272 grame
Tehnologii: AirMesh / ForEverFoam / Ignite

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema