Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Maratonistul Tiberiu Ușeriu a finalizat pe primul loc cel mai greu maraton din lume, după ce a alergat 566 de kilometri la Polul Nord, în condiții meteo extrem de dificile. Tiberiu a condus cursa de la început până la final.
Maratonul arctic 6633 Ultra a început anul acesta pe 11 martie în Canada, dincolo de Cercul Polar și i-a provocat pe participanți să străbată cei 566 de kilometri în doar 150 de ore de la start.

Cu toate că s-a rănit la picior cu doar puțin timp înainte de încheierea maratonului, Tiberiu a reușit să termine cursa cu un avans de o oră față de concurentul care a ieșit pe locul doi, Toh Poh Joo, din Singapore. Pentru a obține acest avans, Tiberiu Ușeriu a alergat ultimii 15 kilometri.
Tiberiu Ușeriu a urmat un antrenament dur înainte de maratonul arctic. El și-a petrecut iarna anului trecut în Pasul Tihuța din Munții Călimani, unde a alergat la bustul gol, a dormit în ger sub cerul liber și a făcut baie la copcă pentru a rezista temperaturilor de la Polul Nord
Maratonul arctic 6633 Ultra a fost finalizat anul acesta și de alți doi români, Vlad Tănase și Andrei Roșu. Ambii au au finalizat cursa pe locul trei. La maraton s-au înscris în total 12 concurenți din SUA, Marea Britanie, Scoția, Franța, România, Australia, Zimbabwe și Singapore.

Tiberiu Ușeriu este originar din Bistrița, iar pasiunea lui pentru alergat a început în 2012. În scurt timp, însă, pasiunea a devenit un stil de viață. Până să ajungă la maratonul 6633 Ultra, de la Polul Nord, Tiberiu a mai participat la încă 8 competiții locale derulate pe distanțe mai scurte. În 2015, Tiberiu a alergat 172 de kilometri, din Pasul Tihuța până în Cluj, fără oprire, iar de acolo încă 43 de kilometric în cadrul Maratonului din Cluj. La final, el a “vândut” kilometri parcurși și a donat banii unei asociații care are în grijă 52 de copii cu insuficiență renală.
Tiberiu Ușeriu susține cauza Tășuleasa Social, pentru stoparea tăierii pădurilor României.
Maratonul 6633 Ultra presupune alergarea a 566 de km la Cercul Polar în condiții meteo dificile. Temperaturile scad până la -50 de grade Celsius, iar vântul bate până la 200 de km/h. Din 2007, când a avut loc prima cursă, doar 20 din aproximativ 200 de participanți au reușit să finalizeze cursa.

Tiberiu Useriu - 6633 Arctic Ultra_3

Tiberiu Useriu - 6633 Arctic Ultra_2

Tiberiu Useriu - 6633 Arctic Ultra_1

Tiberiu Useriu - 6633 Arctic Ultra_5

Tiberiu Useriu - 6633 Arctic Ultra_4

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema