FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Iată-ne și la primul nostru test cu o marcă japoneză. Asics, că despre această marcă este vorba, este o marcă japoneză, deși știm că mulți v-au spus că este italienească. ASICS este acronimul de la Anima Sano in Corpore Sano, proverb care vine din latină și înseamnă, Un suflet sănătos într-un corp sănătos. Ni se pare cel mai frumos nume din industrie, dar nu putem niciodată să facem legătura între japonezi și limba latina.


Asics este o marcă foarte populară printre alergători, la primul contact cu acest sport, mai mult ca sigur cineva îți va recomanda să alergi cu Asics și pe bună dreptate… Primul model de test l-am ales după look, recunoaștem, Noosa Tri 10 fiind cei mai frumoși din gamele japonezilor, iar acest lucru este o performanță, deoarece pantofii sport de la Asics nu sunt recomandați ca fiind foarte arătoși.
Am alergat perechea de Asics Noosa cam 52 de kilometri. Ei la bază sunt niște pantofi sport de triatlon, nu de alergări pe distanțe lungi. Cu toate acestea, pentru alergări de 7 până la 15 kilometri și pentru antrenamente ușoare ni se par perfecți.
Pantoful are două rânduri de material textil pe partea superioară, lăsând piciorul să respire destul de bine. Partea cu călcăiul este oferă stabilitate destul de bună, fixând piciorul destul de bine. În alte review-uri, ceilalți spun că este Tri10 este atât de confortabil încât îl poți folosi și fără șosete. Noi nu am avut curaj să facem acest lucru, deoarece am testat acest pantof între lunile noiembrie și februarie.
Talpa are tot ceea ce vedeți la modele de vârf ASICS. Pe partea laterală există partea de gel care îi ajută pe ceo care calcă puțin într-o parte. Linia de ghidare, dar și talpa, ajută la un control bun al alergării. Pe partea din mijloc a tălpii e o parte din plastic tare, ca o diagonală peste arcuirea piciorului denumit Propulsion Trusstic. Sistemul de pe talpă a primit numele Dynamic Duomax și vă recomand să căutați această inscripție pe pantoful vostru Asics.
Talpa pare că rezistă bine la uzură. În același timp, la curse de 10 kilometri Noosa oferă o viteză destul de mare și un confort excelent. La prima încercare a părut mai rigid, dar pe măsură ce numărul de kilometri de folosință crește pare că devine mai bun. Dar nu aș alerga un maraton întreg în el.
Dacă mergi la triatlon, aceasta este alegerea potrivită pentru tine. Noosa este ușor și îți oferă suport atunci când ai nevoie. Se poate pedala ușor și pe biclicletă cu această pereche de pantofi sport.
Pe lângă aceasta acest pantof este cel mai interesant accesoriu al tău. Eu am reușit să găsesc niște pantofi cu model de flori la o altă marcă ce reușesc să îi depășească, dar Noosa sunt destul de tari.
La aspect, Noosa amintesc de un zid cu grafitti. Cuvinte precum “bike”, “swim”, “run” și “noosa” apar pe partea de sus. Dacă vă mai spun și că pantoful strălucește în întuneric, cred că vă conving când vă spun că sunt unii dintre cei mai interesante încălțări pe care le-am avut vreodată.
Marca ASICS
Model GEL-Noosa TRI 10
Tip Pantof alergare/Stabilitate/Triatlon
Greutate 281 grame
Tehnologii: Dynamic Duomax, Gel, Propulsion Trusstic

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Alte articole pe aceasta tema